Buitenschoolse opvang in Ridderkerk (BSO)

Komt jouw kind van één van onze dagopvanglocaties of peuterspeelgroepen, dan is de BSO van Kinderopvang SKR een logische maar ook de beste keuze. Wij kennen je kind immers al en weten wat het nodig heeft. Wij hebben de ontwikkeling gevolgd en bij de BSO helpen wij het met de volgende stappen tijdens de basisschooltijd.

Maar ook als je kind nieuw is bij de buitenschoolse opvang, dan is Kinderopvang SKR een hele goede keuze. Wij werken in kleinschalige locaties met vaste, deskundige en betrokken pedagogische medewerksters. Wij leren je kind snel kennen en helpen het bij wat nodig is tijdens de opvang.

De BSO is als thuis, maar dan met vriendjes om je heen

De BSO is een plaats waar gelachen en gespeeld kan worden. Een plek waar kinderen hun sociale vaardigheden verder kunnen ontwikkelen en waar ze vriendjes zijn met andere kinderen. Onder begeleiding van onze pedagogische medewerkers nemen de kinderen deel aan allerlei activiteiten.

Elke opvangmiddag in de BSO maken we het gezellig. We beginnen de middag in een kring waarin kinderen wanneer zij dat willen, hun verhalen over school of thuis kunnen delen. We drinken wat en eten fruit. Daarna mogen de kinderen vrij spelen of we doen een gezamenlijke activiteit of spel. Sommige kinderen willen huiswerk maken of lekker lui een boek lezen of alleen een spelletje doen. Het mag allemaal op de BSO!

In de vakantieopvang maken wij van elke dag een leuke belevenis. In een gezellige ongedwongen sfeer bieden wij een divers activiteitenprogramma aan en doen we regelmatig leuke uitstapjes.

Leuke locaties in de school of dichtbij

In onze ruime gezellige BSO-locaties vangen wij kinderen op buiten schooltijd. Onze locaties zijn niet allemaal in de school gevestigd, maar vaak wel dichtbij de school. Wij zorgen zelf voor het brengen en halen naar en van school.

Vaste groepen met betrokken medewerkers

Elke groep heeft zijn eigen vaste medewerkers, die je kind goed leren kennen,  weten wat het nodig heeft en prikkelt in de verdere ontwikkeling. Zij bieden leuke, stimulerende activiteiten, maar geven jouw kind ook persoonlijke aandacht; een complimentje, gezellig kletsen, maar ook troosten bij verdriet. Er ontstaat een vertrouwensband.

Verantwoorde verzorging, net als thuis

Bewegen, gezonde voeding en een passend ritme vinden wij belangrijk voor de ontwikkeling van alle kinderen. Daaraan besteden wij veel aandacht. De kinderen spelen veel buiten; doen een gezamenlijke beweegactiviteit, of spelen vrij met vriendjes en vriendinnetjes. Wij zorgen ervoor dat zij voldoende drinken, ze krijgen een verantwoord tussendoortje en fruit. Ook creëren we bij de BSO gezellige rustige plekken waar een kind zich even kan terugtrekken.

Mogelijkheden buitenschoolse opvang

Onze BSO heeft verschillende mogelijkheden tot opvang, in de ochtend, in de middag, verlengd, vakantie en extra opvang. Kijk bij de informatie over de locatie zelf wat de mogelijkheden zijn qua tijden.

 • Buitenschoolse opvang compleet

  Jouw kind mag gebruik maken van de voorschoolse, naschoolse en de vakantieopvang.

 • Naschoolse of voorschoolse opvang compleet

  Jouw kind mag gebruikmaken van de voorschoolse of naschoolse opvang en de vakantieopvang.

 • Voorschoolse en naschoolse opvang

  Tijdens schoolweken.

 • Voorschoolse opvang

  Tijdens schoolweken.

 • Naschoolse opvang

  Tijdens schoolweken.

 • Extra opvang en opvang tijdens studiedagen

  Buiten het afgesproken arrangement op aanvraag.

Vakanties en feestdagen

Onze BSO is gesloten op feestdagen. Kijk voor de exacte data op Vakantie en feestdagen.

Kwaliteit en pedagogisch beleid

Net als de Wet Kinderopvang en de samenleving stellen wij hoge kwaliteitseisen aan onze kinderopvang. Al onze kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen voldoen aan kwaliteitseisen. Onze pedagogische uitgangspunten zijn beschreven in ons pedagogisch beleid. Een samenvatting hiervan kun je hier vinden.

Elk jaar vindt er een inspectie door de GGD Rotterdam-Rijnmond plaats op elke BSO-locatie.
Je vindt een link naar het rapport bij elke BSO-locatie.

Werkwijze, tarieven en kinderopvangtoeslag

Meer gedetailleerde informatie over de procedure van inschrijven, het wennen van je kind aan de opvang, de tarieven en mogelijkheden voor kinderopvangtoeslag, vind je op de pagina’s Werkwijze en Tarieven.

“Sinds Elise naar de BSO gaat, komt ze vol enthousiaste verhalen thuis”