Kinderdagverblijf Baloe

Kinderdagverblijf Baloe ligt op de grens van de wijk Ridderkerk Oost en Drievliet. Het is dichtbij de buitenschoolse opvanglocatie Oosterhonk en grenzend aan basisschool De Wingerd.

Ruime locatie met centrale speelhal

De locatie beschikt over kindvriendelijke groepsruimtes en een mooie grote speelhal. Elke groepsruimte heeft een eigen sfeer en we bieden de kinderen een gevarieerd aanbod. Vanuit de groepsruimten stap je direct in de hal, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Buiten spelen op de ruime speelplaats van de basisschool

De groepen zijn direct verbonden met de grote buitenspeelplaats die wij delen met de kleuterklassen van de basisschool. Hier kunnen de kinderen rennen, fietsen, klimmen of spelen met zand.
Bij slecht weer mogen wij gebruikmaken van het speel (gymnastiek) lokaal van de basisschool.

Stimulerend aanbod aan activiteiten

Wij bieden een gevarieerd spelaanbod en leermogelijkheden met veel verschillend materiaal en speelgoed. Ons gemotiveerde team staat garant voor een veilige, leuke en stimulerende opvang van je kind.
Regelmatig worden er gezamenlijke activiteiten gedaan met de basisschool De Wingerd. De peuters van kinderdagverblijf Baloe doen mee met de kleuteractiviteiten van de basisschool, zoals o.a. het kabouterpad en het zomerfeest. Er worden ook kijkochtenden op school georganiseerd voor peuters vanaf 3 jaar. Zo raken de kinderen al spelenderwijs bekend met school en zal de overstap bij vier jaar gemakkelijker gaan.

Gezonde verantwoorde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje), geven thee van biologische oorsprong en schenken alleen limonadesiroop zonder kunstmatige zoetstoffen. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nl en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale dieet- en geloofsovertuigings wensen.

Rust en ritme

Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij ook rekening. Dagelijks zijn er vaste onderdelen: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen, eten en tanden poetsen, rusten of slapen. Maar elke dag is ook weer anders. De hele dag door wordt rekening gehouden met het kind als individu. Is het moe en heeft het rust nodig, dan krijgt dat kind dat ook. Even lekker in een stil hoekje op schoot of toch even naar bed.

Groepen

Op deze locatie hebben wij een babygroep, een dreumesgroep, een verticale groep en een peutergroep.

Kinderdagverblijf Baloe
Marsmanstraat 1
2985 BG Ridderkerk

T: 0180-421170
E: kdv.baloe@s-k-r.nl

Clustermanager:
Letty Tuinman

Medewerker klantenservice:
Jessica van der Graaff

Open: maandag t/m vrijdag 7:30-18:00 uur
Verlengde opvang mogelijk vanaf 7:00 uur en tot 18:30 uur.

Inspectierapport GGD KDV Baloe
Vakanties en feestdagen
LRK nummer: 118128991 (KDV Baloe) en 720951628 (Peutergroep Baloe)

“Dat de kinderen hier samen spelen op het plein met de kleuters, geweldig!”