Peuterspeelgroep Bamboebeer

Peuterspeelgroep Bamboebeer is gevestigd bij basisschool De Wingerd in de wijk Oost.

Gezellige locatie met leuke speelruimte

De locatie is gezellig, in het gebouw van de basisschool, zodat kinderen alvast een beetje kunnen wennen aan een school. De ruimte heeft veel daglicht en er is een leuke speelruimte.

Buiten spelen

Buiten spelen vinden wij een belangrijk onderdeel van de dag en dat doen wij zo vaak als mogelijk is. Daarvoor zijn meerdere mogelijkheden zo dicht bij de basisschool. Op het gedeelde speelplein van onze dagopvang en de basisschool zal je kind veel plezier beleven.

Stimulerend aanbod aan activiteiten

Wij bieden een gevarieerd spelaanbod en leermogelijkheden met veel verschillend materiaal en speelgoed. Ons gemotiveerde team staat garant voor een veilige, leuke en stimulerende opvang van je kind.

In deze peuterspeelgroep wordt voor- en vroegschoolse educatie aangeboden. Hierin werken onze pedagogisch medewerkers en leerkrachten van de school samen. Het programma en de werkwijze in groep 1 en 2 van de basisschool sluit aan bij dat van de peuterspeelgroep. Dit maakt de overgang naar de basisschool makkelijker. Doorstroom naar de aansluitende basisschool is echter geen verplichting. Iedere peuter is welkom bij deze peuterspeelgroep.

De peuters krijgen ook een bewegingsprogramma aangeboden: ‘Peuters in beweging’ dat speciaal is afgestemd op de peuterleeftijd.

Gezonde verantwoorde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje), geven thee van biologische oorsprong en schenken alleen limonadesiroop zonder kunstmatige zoetstoffen. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nl en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.). Alleen bij uitstapjes of grote feesten worden weleens frietjes gehaald, pannenkoeken gebakken, of tostis of chips gegeten.

Rust en ritme

Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij ook rekening. Dagelijks zijn er vaste onderdelen: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen. Maar elke dag is ook een beetje anders. Er wordt rekening gehouden met het kind als individu. Is het moe en heeft het rust nodig, dan krijgt dat kind dat ook. Even lekker in een stil hoekje of op schoot.

Mogelijkheden

Peuterspeelgroep Bamboebeer is open van 8.30 uur tot 12.30 uur op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

PINK-eltje (peuters in de klas)

Speciaal voor peuters vanaf 3,5 jaar is de groep ook geopend op woensdagochtend. In het project genaamd PINK-eltje (Peuters IN de Klas) is het mogelijk voor alle peuters die naar basisschool De Wingerd gaan om alvast kennis te maken met de kleutergroep. Op die ochtend doen deze oudste peuters mee met de activiteiten van groep 1.

Deze locatie heeft één groep van maximaal 16 kinderen per dag.

Peuterspeelgroep Bamboebeer
Da Costalaan 1
2985 BC Ridderkerk

bij CBS De Wingerd
in de wijk Oost

T: 0180-200041
E: psg.bamboebeer@s-k-r.nl

Clustermanager: Letty Tuinman

Medewerker klantenservice: Marée Visser

Open: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

“Samen spelen, leren, zingen en knutselen”