Peuterspeelgroep Bamboebeer

Peuterspeelgroep Bamboebeer is gevestigd in BSO De Oosterhonk bij basisschool De Wingerd in de wijk Oost.

Stimulerend aanbod aan activiteiten

Wij bieden een gevarieerd spelaanbod en leermogelijkheden met veel verschillend materiaal en speelgoed. Ons gemotiveerde team staat garant voor een veilige, leuke en stimulerende opvang van je kind. Iedere peuter is welkom bij deze peuterspeelgroep.

De peuters krijgen ook een bewegingsprogramma aangeboden: ‘Peuters in beweging’ dat speciaal is afgestemd op de peuterleeftijd.

Gezonde verantwoorde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje), geven thee van biologische oorsprong en schenken alleen limonadesiroop zonder kunstmatige zoetstoffen. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nl en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.). Alleen bij uitstapjes of grote feesten worden weleens frietjes gehaald, pannenkoeken gebakken, of tostis of chips gegeten.

Rust en ritme

Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij ook rekening. Dagelijks zijn er vaste onderdelen: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen. Maar elke dag is ook een beetje anders. Er wordt rekening gehouden met het kind als individu. Is het moe en heeft het rust nodig, dan krijgt dat kind dat ook. Even lekker in een stil hoekje of op schoot.

Mogelijkheden

Peuterspeelgroep Bamboebeer is open van 8.30 uur tot 12.30 uur op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

PINK-eltje (peuters in de klas)

Speciaal voor peuters vanaf 3,5 jaar is de groep ook geopend op woensdagochtend. In het project genaamd PINK-eltje (Peuters IN de Klas) is het mogelijk voor alle peuters die naar basisschool De Wingerd gaan om alvast kennis te maken met de kleutergroep. Op die ochtend doen deze oudste peuters mee met de activiteiten van groep 1. Deze locatie heeft één groep van maximaal 16 kinderen per dag.

Peuterspeelgroep Bamboebeer
Da Costalaan 3a
2985 BC Ridderkerk

bij CBS De Wingerd
in de wijk Oost

T: 0180-432323
E: psg.bamboebeer@s-k-r.nl

Clustermanager:
Letty Tuinman

Medewerker klantenservice:
Jessica van der Graaff

Open: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

“Samen spelen, leren, zingen en knutselen”