Kinderdagverblijf Calimero

Kinderdagverblijf Calimero is groots in zijn kleinschaligheid. Het unieke gebouw straalt voor groot en klein een prettige sfeer uit en ligt in de wijk Slikkerveer.

Unieke locatie met centrale speelhal

De open groepsruimtes zijn rondom een mooie speelhal gecentreerd en voor de kinderen heerlijk om te verblijven.

Buiten spelen op de speelplaats

Rondom het kinderdagverblijf ligt een riant speelterrein waar alle kinderen naar hartenlust kunnen spelen met zand, water en overige speelattributen.

Stimulerend aanbod aan activiteiten

Wij bieden een gevarieerd spelaanbod en leermogelijkheden met veel verschillend materiaal en speelgoed. Ons gemotiveerde team staat garant voor een veilige, leuke en stimulerende opvang van je kind. De activiteiten die aangeboden worden zijn gericht op alle ontwikkelingsaspecten, vaak uitgewerkt in verschillende thema’s. Jaarlijks wordt ook veel aandacht besteed aan festiviteiten, te denken aan: het jaarfeest, opa- en omaochtenden, Sinterklaas, Kerstfeest en nog veel meer. Ouders mogen hierbij niet ontbreken en worden uitgenodigd om de meeste festiviteiten mee te beleven.

Gezonde verantwoorde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje), geven thee van biologische oorsprong en schenken alleen limonadesiroop zonder kunstmatige zoetstoffen. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nl en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.). Alleen bij uitstapjes of grote feesten worden weleens frietjes gehaald, pannenkoeken gebakken, of tostis of chips gegeten.

Rust en ritme

Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij ook rekening. Dagelijks zijn er vaste onderdelen: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen, eten en tanden poetsen, rusten of slapen. Maar elke dag is ook een beetje anders. De hele dag door wordt rekening gehouden met het kind als individu. Is het moe en heeft het rust nodig, dan krijgt dat kind dat ook. Even lekker in een stil hoekje op schoot of toch even naar bed.

Groepen

Op deze locatie hebben wij drie groepen: een babygroep, een dreumesgroep en een peutergroep

Kinderdagverblijf Calimero
Bizetstraat 5
2983 BC Ridderkerk

T: 0180-464775
E: kdv.calimero@s-k-r.nl

Clustermanager:
Yvonne de Snoo

Medewerker klantenservice:
Ingrid van Hattem

Open: maandag t/m vrijdag 7:30-18:00 uur.
Verlengde opvang mogelijk vanaf 7:00 uur en tot 18:30 uur.

“Elk kind hoort erbij”