Kinderdagverblijf De Klimop

Kinderdagverblijf De Klimop ligt precies op de grens van Ridderkerk West en het Centrum en is gevestigd op het terrein van basisschool De Klimop.

In basisschool De Klimop vind je ook onze peuterspeelgroep en wij verzorgen hier de buitenschoolse opvang. Op deze locatie bieden wij dus volledige opvang aan. Kortom, je kind kan hier van 0 tot 13 jaar terecht.

Uitdagende locatie met verschillende speelhoeken

De groepsruimte van het kinderdagverblijf is ruim en licht, uitdagend ingericht met verschillende speelhoekjes. Dagelijks worden op alle ontwikkelingsgebieden activiteiten aangeboden, zoals lekker dansen op muziek, knutselen, lekker door de kruiptunnel heen en terug of gewoon lekker spelen in de box en kijken naar de ‘grote’ kinderen.

Buiten spelen op mooie speelplaats

Vanuit de groepsruimte stap je direct naar buiten de mooie speelplaats op.

Stimulerend aanbod aan activiteiten

Wij bieden een gevarieerd spelaanbod en leermogelijkheden met veel verschillend materiaal en speelgoed. Ons gemotiveerde team staat garant voor een veilige, leuke en stimulerende opvang van je kind.

Gezonde verantwoorde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje), geven thee van biologische oorsprong en schenken alleen limonadesiroop zonder kunstmatige zoetstoffen. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nl en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.). Alleen bij uitstapjes of grote feesten worden weleens frietjes gehaald, pannenkoeken gebakken, of tostis of chips gegeten.

Rust en ritme

Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij ook rekening. Dagelijks zijn er vaste onderdelen: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen, eten en tanden poetsen, rusten of slapen. Maar elke dag is ook een beetje anders. De hele dag door wordt rekening gehouden met het kind als individu. Is het moe en heeft het rust nodig, dan krijgt dat kind dat ook. Even lekker in een stil hoekje op schoot of toch even naar bed.

Groepen

Kinderdagverblijf De Klimop heeft één groep, met opvang voor maximaal zestien kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Kinderdagverblijf De Klimop
Meester Treubstraat 3
2982 VN Ridderkerk

T: 0180-464294
E: kdv.deklimop@s-k-r.nl

Clustermanager:
Letty Tuinman

Medewerker klantenservice:
Jessica van der Graaff

Open: maandag t/m vrijdag 7:30-18:00 uur.
Verlengde opvang mogelijk vanaf 7:00 uur en tot 18:30 uur.

“Tot aan de middelbare school op één locatie, fijne gedachte”