Peuterspeelgroep De Peuterbol

Peuterspeelgroep De Peuterbol ligt bij basisschool De Fontein in Bolnes.

Gezellige locatie met leuke speelruimte

De locatie is gezellig en gelegen in basisschool De Fontein. Zo kunnen de peuters alvast een beetje wennen aan de school. De ruimte heeft veel daglicht en er is een leuke speelruimte.

Buiten spelen

Buiten spelen vinden wij een belangrijk onderdeel van de dag en dat doen wij zo vaak als mogelijk is. Wij maken hiervoor gebruik van het plein dat wij delen met de kleutergroepen van de basisschool.

Stimulerend aanbod aan activiteiten

Wij bieden een gevarieerd spelaanbod en leermogelijkheden met veel verschillend materiaal en speelgoed. Ons gemotiveerde team staat garant voor een veilige, leuke en stimulerende opvang van je kind.

Gezonde verantwoorde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje) en schenken alleen limonadesiroop zonder kunstmatige zoetstoffen. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nlΒ en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.). Alleen bij uitstapjes of grote feesten worden weleens frietjes gehaald, pannenkoeken gebakken, of tosti’s of chips gegeten.

Rust en ritme

Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij ook rekening. Dagelijks zijn er vaste onderdelen: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen. Maar elke dag is ook een beetje anders. Er wordt rekening gehouden met het kind als individu. Is het moe en heeft het rust nodig, dan krijgt dat kind dat ook. Even lekker in een stil hoekje of op schoot.

Mogelijkheden

Peuterspeelgroep De Peuterbol is open op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Deze locatie heeft één groep van maximaal 16 kinderen per dagdeel.

Peuterspeelgroep De Peuterbol
Scheldeplein 4
2987 EL Ridderkerk

bij CBS De Fontein
in de wijk Bolnes

T: 0180-200055
E: psg.peuterbol@s-k-r.nl

Clustermanager: Bianca Hogendoorn

Medewerker klantenservice: Ingrid van Hattem

Open: maandag t/m vrijdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Direct inschrijven

“Ze maken hier zulke leuke knutseldingen, daar word ik als vader zelfs enthousiast van”