Peuterspeelgroep De Speelboom

Peuterspeelgroep De Speelboom is gevestigd in basisschool De Bongerd in de wijk Drievliet. De leiding bestaat uit twee pedagogisch medewerkers.
De Speelboom is voor alle kinderen toegankelijk, ongeacht naar welke basisschool het daarna gaat.

Gezellige locatie met leuke speelruimte

De locatie is gezellig en gelegen in basisschool De Bongerd. Zo kunnen de peuters alvast een beetje wennen aan de school. De ruimte heeft veel daglicht en er is een leuke speelruimte.

Buiten spelen

Buiten spelen vinden wij een belangrijk onderdeel van de dag en doen wij in de ochtend tussen 11:15 uur en 12:00 uur. Wij doen dat op het schoolplein, dat gedeeld wordt met de kleuterklassen van de basisschool.

Stimulerend aanbod aan activiteiten

Wij bieden een gevarieerd spelaanbod en leermogelijkheden met veel verschillend materiaal en speelgoed. Ons gemotiveerde team staat garant voor een veilige, leuke en stimulerende opvang van je kind.

In deze groep werken en spelen de peuters in kleine groepjes en krijgen daarbij gericht ontwikkelingsmateriaal, taalspelletjes, geheugenspelletjes en concentratieoefeningen aangeboden. Zo komen ze spelenderwijs in aanraking met vaardigheden die ook op de toekomstige basisschool van belang zijn.

Er worden diverse beweegactiviteiten aangeboden zoals buiten spelen, dansen, zingen en vrij spel in de gymzaal.
Daarnaast maken de peuters op deze peutergroep kennis met het Engelse taalprogramma ‘Early Bird‘. Jonge kinderen hebben het vermogen de Engelse taal spelenderwijs te leren. Door bezig te zijn in deze taal werken ze ongemerkt aan die taal. Wij merken dat ze het erg leuk vinden en de motivatie voor spel, activiteiten en lessen in het Engels is groot.

Gezonde verantwoorde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje), schenken thee en water. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nl en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.).

Rust en ritme

Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij ook rekening. Dagelijks zijn er vaste onderdelen: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen. Maar elke dag is ook een beetje anders. Er wordt rekening gehouden met het kind als individu. Is het moe en heeft het rust nodig, dan krijgt dat kind dat ook. Even lekker in een stil hoekje of op schoot.

Mogelijkheden

Peuterspeelgroep De Speelboom is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.
Gesloten tijdens de schoolvakanties!

Deze locatie heeft één groep van maximaal 16 kinderen per dag.

Peuterspeelgoep De Speelboom
Patrijs 28
2986 CA Ridderkerk

bij CBS De Bongerd
in de wijk Drievliet

T: 0180-200054
E: psg.despeelboom@s-k-r.nl

Clustermanager:
Yvonne de Snoo

Medewerker klantenservice:
Jessica van der Graaff

Open: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur

“Wanneer mag ik weer naar school? Zegt mijn kind bij het ophalen”