Peuterspeelgroep Bambi

Peuterspeelgroep Bambi is gelegen in het gebouw van basisschool De Klimop in de wijk Rijsoord.

Gezellige locatie met leuke speelruimte

Bij deze groep wordt, net als bij de basisschool gewerkt vanuit een christelijke identiteit. Door de ligging in de wijk Rijsoord, vlakbij Hendrik Ido Ambacht, is de peuterspeelgroep ook erg aantrekkelijk voor ouders uit die gemeente.

Buiten spelen

Buiten spelen vinden wij een belangrijk onderdeel van de dag en dat doen wij zo vaak als mogelijk is. Daarvoor zijn meerdere mogelijkheden zo dicht bij de basisschool.

Stimulerend aanbod aan activiteiten

Wij bieden een gevarieerd spelaanbod en leermogelijkheden met veel verschillend materiaal en speelgoed. Ons gemotiveerde team staat garant voor een veilige, leuke en stimulerende opvang van je kind.

Gezonde verantwoorde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje), geven thee van biologische oorsprong en schenken alleen limonadesiroop zonder kunstmatige zoetstoffen. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nl en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.). Alleen bij uitstapjes of grote feesten worden weleens frietjes gehaald, pannenkoeken gebakken, of tostis of chips gegeten.

Rust en ritme

Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij ook rekening. Dagelijks zijn er vaste onderdelen: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen. Maar elke dag is ook een beetje anders. Er wordt rekening gehouden met het kind als individu. Is het moe en heeft het rust nodig, dan krijgt dat kind dat ook. Even lekker in een stil hoekje of op schoot.

Mogelijkheden

Peuterspeelgroep Bambi is open op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Je hebt bij deze peutergroep de keuze uit reguliere opvang van 8.30 uur tot 12.30 uur. Maar op deze locatie is ook verlengde peuteropvang mogelijk. Je peuter is dan welkom vanaf 7.30 uur en mag bij ons spelen tot 13.00 uur. Hiervoor geldt dezelfde uurprijs.

PINK-eltje (peuters in de klas)

Peuters vanaf 3,5 jaar die zijn ingeschreven voor onderwijs bij basisschool De Klimop Rijsoord en op donderdagochtend gebruikmaken van de peuterspeelgroep doen ook mee met het project genaamd PINK-eltje (Peuters IN de Klas) Zij maken die dag alvast kennis met de kleutergroep. Op die ochtend doen deze oudste peuters mee met activiteiten van groep 1.

Deze locatie heeft één groep van maximaal 16 kinderen per dag.

Peuterspeelgroep Bambi
Gerard Alewijnszstraat 48
2988 XD Ridderkerk

bij CBS De Klimop
in de wijk Rijsoord

T: 0180-200040
E: psg.bambi@s-k-r.nl

Clustermanager: Ilona van Evelingen

Medewerker klantenservice: Ingrid van Hattem

Open: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur

Direct inschrijven

“Mijn kind vraagt in de vakanties; wanneer mag ik weer naar school?”