Kinderdagverblijf Rijsoord

Vanaf september 2021 is het in de wijk Rijsoord-Ridderkerk ook mogelijk om gebruik te maken van dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar!

Binnenkort wordt gestart met de verbouwing van onze huidige opvangruimte van de peuterspeelgroep om deze ook geschikt te maken voor de opvang van baby’s. Er komt één verticale groep waarin wij plaats bieden aan maximaal 12 kinderen. Je hebt hier straks de keuze uit hele dagopvang van 0 tot 4  jaar, maar je kunt ook gebruikmaken van de peuteropvang in de ochtenden tussen 8.30 uur en 12.30 uur.

Voor kinderen in de basisschool leeftijd kun je ook terecht binnen de muren van basisschool De Klimop Rijsoord. Deze groep heeft een eigen ruimte.

Kinderdagverblijf Rijsoord ligt in de wijk Rijsoord, dichtbij Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht en daardoor ook voor ouders uit deze plaatsen een goede opvangkeuze. Het is onze kleinste locatie.

Vrolijke kleuren en uitdagend speelmateriaal
De groepsruimte zal licht en in vrolijke tinten worden ingericht met plaats voor veilige speelplekken voor baby’s en ook verschillende speelhoekjes voor dreumesen en peuters. Dagelijks zullen er ontwikkelingsgerichte activiteiten aangeboden worden, maar ook genoeg ruimte zijn voor vrij spel. Op de groep zullen dagelijks (afhankelijk van de aanwezige kinderen),  2 tot 3 vaste pedagogisch medewerkers werken.

Buiten spelen op ruime speelplaats
Voor het buitenspelen maken we gebruik van een gedeelte van het ruime schoolplein van de basisschool, waar de kinderen kunnen rennen, fietsen en we samen leuke buitenspelletjes zullen doen.

Gezonde verantwoorde voeding
Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Wij geven bijvoorbeeld als tussendoortje gezonde snacks (tomaat, komkommer, kaakje), geven thee van biologische oorsprong en schenken alleen limonadesiroop zonder kunstmatige zoetstoffen. Indien kinderen trakteren adviseren wij een gezonde traktatie, kijk bijvoorbeeld op www.gezondtrakteren.nl en www.gezonde-traktatie.nl. Wij houden uiteraard ook rekening met speciale wensen (allergie, geloofsovertuiging e.d.). Alleen bij uitstapjes of grote feesten worden weleens frietjes gehaald, pannenkoeken gebakken, of tosti’s of chips gegeten.

Rust en ritme
Elk kind is anders, elke leeftijdsgroep heeft andere behoeften, dus daarmee houden wij rekening. Dagelijks zullen er vaste onderdelen zijn: samen in de kring, een activiteit, vrij spelen, (bij hele dagopvang: eten en tanden poetsen), rusten of slapen. Maar elke dag is ook een beetje anders. De hele dag door houden wij rekening met de behoefte van elk kind en proberen daar op in te spelen met ons activiteiten aanbod. Maar is het kind moe en heeft het wat rust nodig, dan is het samen zitten in een hoekje met een prentenboek ook heerlijk, of even liggen met je eigen knuffel.

Groep

Kinderdagverblijf Rijsoord heeft één groep, met opvang voor maximaal 12 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Kinderdagverblijf De Klimop
Gerard Alewijnszstraat 48
2988 XD Ridderkerk

bij CBS De Klimop
in de wijk Rijsoord

T: 0180-200040
E: kdv.deklimoprijsoord@s-k-r.nl

Clustermanager: Ilona van Evelingen

Medewerker klantenservice: Ingrid van Hattem

Open: maandag tot en met vrijdag vrijdag van 7:30 uur tot 18.00 uur.
Verlengde opvang mogelijk vanaf 7:00 uur en tot 18:30 uur.

“Tot aan de middelbare school op één locatie, fijne gedachte”