babygroep-ridderkerkDe pedagogisch medewerkers van de babygroep bij kinderdagverblijf Baloe zijn geslaagd voor de training ‘Werken met baby’s’: gefeliciteerd!
Naast de ruime ervaring die zij al hebben in de kinderopvang, mogen zij zich nu ook gecertificeerd pedagogisch medewerker in de babyopvang noemen.
Zo zijn ze bij Kinderopvang SKR alvast goed voorbereid op de regel die vanuit de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang  in de toekomst zal gelden voor het werken op een babygroep.
Pedagogisch medewerkers moeten een specifieke training gevolgd hebben, gericht op de babyopvang.  In de training leerden zij meer over

  • kwaliteitsverbetering
  • dagindeling
  • contact met ouders
  • de samenwerking binnen de groep.

Wat een baby nodig heeft om zich goed te ontwikkelen en wat je als pedagogisch medewerker daarin kan betekenen. Uiteindelijk draait alles in de babygroep om het welbevinden van de baby’s, de rust, de liefdevolle verzorging en de uitdaging die baby’s nodig hebben om zich te ontwikkelen.

Kinderopvang SKR heeft op dit moment alleen op de dagopvang locatie Baloe een ‘speciale’ babygroep. Er wordt momenteel gesproken over het uitbreiden daarvan naar andere locaties.